Inge Rovers

Ik ben Inge Rovers, werk in de gezondheidszorg en woon in Lelystad waar ik sinds een tijdje een hele fijne eigen yoga ruimte heb. Sinds 2011 geef ik er met veel plezier Dru yogalessen. Na 8 jaar zelf les te hebben gehad ben ik me steeds verder gaan ontwikkelen en heb toen besloten om zelf de yogadocenten opleiding te gaan doen. Wat een positieve ommekeer betekende in mijn bestaan.

In  2014 heb ik de opleiding voor Dru meditatiedocent succesvol gevolgd. Ik voeg ook technieken uit deze opleiding toe aan mijn lessen. Door mijn GGZ verpleegkundige achtergrond  ben ik gewend om om te gaan met diverse psychische en fysieke klachten.

Voordat ik zelf begon met Dru yoga, heb enkele andere vormen van yoga gedaan. Ik deed   Hatha yoga, Zwangerschapsyoga en Raja yoga. In 2000 heb ik mijn eerste Dru yogales gevolgd. Dit voelde direct heel anders en sprak mij direct aan vanwege het vloeiende karakter ervan, de beweging, vanuit de beweging naar de stilte…

Dru yoga, yoga van het hart. Dru Yoga is niet statisch maar maakt namelijk gebruik  van de kracht van verschillende opeenvolgende bewegingen, de zogenaamde EBR’s (energie block releases) en diverse Sequenties (bewegingsreeksen). Door deze bewegingsreeksen op een speciale manier uit te voeren, kan je ervaren dat je de spanningen in je lichaam gewoon oplossen. Deze reeksen werken niet alleen op je lichaam door maar zijn ook zo krachtig dat ze een positieve invloed hebben op je gedachten en emoties. Je kan je wat rustiger en meer in balans gaan voelen. En na een tijdje kan ook ervaren dat het je milder en vol compassie maakt t.o.v. jezelf en je omgeving.

Het is belangrijk dat je houding zo optimaal mogelijk is, hierdoor kan alles wat vast kan zitten weer gaan stromen. Dru Yoga  geeft je fysieke en mentale kracht zodat je beter om kan gaan met de stress uit je omgeving.

Yoga is er voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, een beperking hebt of lichamelijk gezond bent, er is altijd wel een manier te vinden waarop je deel kan nemen aan een yogales en ik wil je daar graag in ondersteunen.

Het is zo heerlijk wanneer het lukt dat jullie na afloop van een les lekker ontspannen naar huis gaan.  En weer voldoende energie hebben om de week aan te kunnen.

Heb je een druk leven en wil je wat meer rust en evenwicht, wil je je gezonder voelen en ook je eigen kracht voelen, ervaar dan eens wat yoga voor je kan betekenen.

Hartelijke groet en een fijne dag

Inge Rovers